Obiectivul general al disciplinei: explicarea şi interpretarea conceptelor generale şi specifice privind sistemele de achizitie de date si prelucrarea semnalelor.
Obiectivele specifice:  iniţiere în schemele fundamentale ale sistemelor de achizitie de date; înţelegerea functionalitatii şi însuşirea schemelor bloc ce alcatuiesc un sistem de achizitie de date; crearea de abilităţi de proiectare si simulare folosind LabView.
Competente profesionale:
C2.1 Proiectarea modulelor sau circuitelor analogice sau digitale de comunicaţii pe baza unei specificaţii date sau de a genera specificaţii pentru sisteme de telecomunicaţii (1 ECTS).
C2.2 Utilizarea criteriilor de performanţă şi a proprietăţilor diverselor blocuri sau componente/dispozitive; Utilizarea produselor software și a echipamentelor hardware specifice în scopul proiectarii de sisteme integrate cu functionalitate diversă sau testarii funcționalității unor prototipuri (2 ECTS).
C2.3 Proiectarea de sisteme de control la distanţă pentru aplicaţii industriale, administrarea sistemelor de achiziţie de date in sistemele automatizate sau embedded (1 ECTS).

Competente transversale:
CT1 – Analiza metodica a problemelor intalnite in activitate, identificand elementele pentru care exista solutii consacrate, asigurand astfel indeplinirea sarcinilor profesionale.