Pornind de la un nivel aproape elementar, acest curs arată cum se realizează circuitele şi blocurile digitale. Cursul prezintă principiile de bază care sunt necesare unui inginer şi cuprinde numeroase exemple. Pe lângă principii, ori de câte ori va fi posibil, se va face legătura cu lumea reală a circuitelor digitale, prezentând aplicarea lor în practică. Circuitele digitale mai sunt denumite şi circuite logice. Scopul declarat al circuitelor este de a alcătui aparate. De aceea, cursul nu se va limita la relaţii şi teoreme logice. Cursul îşi propune să trateze despre principii şi despre implementarea lor. Majoritatea principiilor expuse în curs îşi vor păstra valabilitatea încă mulţi ani; unele vor avea aplicaţii care la ora actuală nici nu au fost descoperite. Materialul aplicativ din cuprinsul cursului poate fi considerat drept o modalitate de aprofundare a principiilor şi de învăţare a metodelor de lucru cu ajutorul exemplelor.
Cursul îşi propune să prezinte nişte principii de bază în suficientă măsură pentru a putea înţelege ce se întâmplă atunci când se desfăşoară o anumită activitate folosind tehnica de calcul. Aceleaşi principii vor arăta unde este eroarea atunci când nu totul merge cum trebuie.

Competente profesionale: 
C1. Operarea cu concepte fundamentale din inginerie electrică, în implementarea sistemelor digitale.
C2. Identificarea, explicarea și interpretarea elementelor fundamentale şi a metodelor de investigare a stării de funcţionare a unui sistem digital.

Competente transversale:
CT2. Capacitatea de sintetizare şi de interpretare a informațiilor, de rezolvare a unor probleme de baza şi de evaluare a concluziilor posibile.
CT3. Aplicarea conceptelor, teoriilor şi metodelor de investigare fundamentale în cazul sistemelor digitale.